Oppgaver IT bør gjennomføre

1. Kartlegg at de ulike avdelingene har nødvendig utstyr til å ta Televindu i bruk.

2. Sørg for at avdelingene har tilgang på nett.

3. Gi alle nettbrett tilgang på Televindu-appen .

Installere Televindu

På nettbrett og mobil

På nettbrett og mobil anbefaler vi å laste ned Televindu-appen.

Dersom nettbrettene er styrt kommunalt, må IT gi tilgang til appen "Televindu".

På datamaskin:

Bruk nettleserversjon.

Vi anbefaler at dere lagrer en snarvei til Televindu på skrivebordet.

vilmer.televindu.no

På Smart-TV:

Kun enkelte smart-TV-er støtter Televindu.

Test om deres smart-TV støtter Televindu ved å gjøre følgende:

1. Åpne Televindu på nettleseren til TV-en.

2. Logg inn

3. Forsøk å spille av en film i mer enn ett minutt. Dersom Televindu ikke fungerer vil filmen henge seg opp etter noen sekunder.

Bruk nettleserversjon

Vi anbefaler at dere lagrer en snarvei til Televindu på TV-en.

vilmer.televindu.no

Bruk Televindu uten internett

På mobiltelefoner og nettbrett kan laste ned filmer for å spille de av uten internett. Merk at dette fungerer kun i Televindu-appen til Android og IOS. Merk at Chromecast krever internett for å kunne spille av filmer. Lenket innhold fra NRK, Youtube osv. vil ikke kunne lastes ned.

Muligheter for å spille av filmer på TV med nettbrett og mobil

Med Apple iPad nettbrett:

HDMI-kabel + adapter, eller Chromecast.

Bruk kabel dersom deres avdeling har dårlig internettforbindelse.

Se veiledning

Med Android nettbrett:

Chromecast.

(enkelte Android nettbrett støtter også kabelløsning. Kontakt deres leverandør dersom dere ønsker å bruke kabel på Android nettbrett).

Se veiledning

Med datamaskin:

Benytt HDMI-kabel.

Merk at Televindu ikke støtter Chromecast på datamaskin og nettleserversjon.

Planlegger dere å kjøpe inn nye Chromecaster?

Dersom dere ønsker å kjøpe inn nye Chromecaster, er det viktig at dere kontakter IT før dere går til innkjøp. Dette er fordi Chromecastene ofte må hvitlistes på nettverket deres.

VilMer sin anbefalte løsning:

Apple iPad nettbrett med kabelløsning til TV.