Oppgaver IT bør gjennomføre

1. Kartlegg at de ulike avdelingene har nødvendig utstyr til å ta Televindu i bruk.

2. Sørg for at avdelingene har tilgang på nett.

3. Gi alle nettbrett tilgang på Televindu-appen .

Installere Televindu

På nettbrett og mobil

På nettbrett og mobil anbefaler vi å laste ned Televindu-appen.

Dersom nettbrettene er styrt kommunalt, må IT gi tilgang til appen "Televindu".

På datamaskin:

Bruk nettleserversjon.

Vi anbefaler at dere lagrer en snarvei til Televindu på skrivebordet.

vilmer.televindu.no

YetiTablet

Televindu kan lastes ned på YetiTablet som en vanlig app.

Yetitablet er et kjempestort nettbrett som er enkelt å bruke for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne.

På Smart-TV:

De fleste smart-TVer støtter dessverre ikke Televindu.

Test om deres smart-TV støtter Televindu ved å gjøre følgende:

Bruk nettleserversjon

Vi anbefaler at dere lagrer en snarvei til Televindu på TV-en.

vilmer.televindu.no

Bruk Televindu uten internett

På mobiltelefoner og nettbrett kan laste ned filmer for å spille de av uten internett. Merk at dette fungerer kun i Televindu-appen til Android og IOS. Merk at Chromecast krever internett for å kunne spille av filmer. Lenket innhold fra NRK, Youtube osv. vil ikke kunne lastes ned.

Se hvordan du laster ned filmer her

Muligheter for å spille av filmer på TV med nettbrett og mobil

Med Apple iPad nettbrett:

HDMI-kabel + adapter, eller Chromecast.

Bruk kabel dersom deres avdeling har dårlig internettforbindelse.

Se veiledning

Med Android nettbrett:

Chromecast.

(enkelte Android nettbrett støtter også kabelløsning. Kontakt deres leverandør dersom dere ønsker å bruke kabel på Android nettbrett).

Se veiledning

Med datamaskin:

Benytt HDMI-kabel.

Merk at Televindu ikke støtter Chromecast på datamaskin og nettleserversjon.

Planlegger dere å kjøpe inn nye Chromecaster?

Dersom dere ønsker å kjøpe inn nye Chromecaster, er det viktig at dere kontakter IT før dere går til innkjøp. Dette er fordi Chromecastene ofte må hvitlistes på nettverket deres.

VilMer sin anbefalte løsning:

Bruk Televindu på en YetiTablet

YetiTablet er et nettbrett som er like stor som en TV-skjerm. Televindu kan lastes ned som en app på YetiTablet.

Apple iPad nettbrett med kabelløsning til TV.