1. Start “VilMer VR” på nettbrett og trykk på mine filmer

Under “Mine filmer” finner en alle nedlastede filmer. Kun nedlastede filmer kan spilles av på VR-briller.

2. Trykk på filmen du ønsker å avspille

Dersom du ikke finner filmen du ønsker å se, kan det være fordi den ikke er lastet ned.

3. Start VilMer VR på VR-briller og koble deg til seerøkt

• Skru på VR-brille

• Åpne VilMer VR på VR-brille

• Logg inn og velg seerøkt. Dersom VR-brillen har vært koblet til nettbrettet tidligere, vil den automatisk gå inn på seerøkten

4. Trykk på avspillingsknappen til videoen på nettbrettet

Etter du har trykket på play-knappen spilles filmen av på de tilkoblede VR-brillen. Sørg alltid for at VR-brillene sitter komfortabelt på brukeren.

5. Se hvor seeren ser

Når du starter en film, vil skjermen på nettbrettet vise opplevelsen du har valgt å vise brukeren. Her kan du bruke fingeren til å flytte synsvinkelen på nettbrettet uten å påvirke brukeren av VR-brillene. På skjermen på nettbrettet vil man kunne se et lite smilefjes bevege seg. Det er her brukeren av VR-brillene ser.

Trykk på “følger” for å se hvor seeren ser med VR-brillen. Vær oppmerksom på at en da også kan påvirke hvor seeren dersom man drar i filmen på nettbrettet. Dette kan skape ubehag for seeren.

Splles ikke filmen av i VR-brillen?

Sørg for følgende:

(a) Sørg for at VR-brille(r) er tilkoblet riktig.

Dersom VR-brillen er tilkoblet vil den dukke om under videoavspilleren.

(b) Sørg for at filmen er nedlastet til VR brillen

• Trykk på "Last ned for alle" dersom filmen ikke er nedlastet